Колеги някой от вас слагал ли е евтиния вариант на задна главина говоря за тези които са 50-70 лева максимум с гривна за абс,ако може изкажете мнения за тях?В момента не мога да взема скъпия вариант на СКФ нямам толкова средства.Другия проблем е като снех диска от вътрешната страна е опирала много малко накладката и диска е ръждив,но самата накладка е цяла и не е деформирана и е на половината си живот.И двата диска са така като ги снех не обърнах внимание дали се движеха лесно водачите но сега съм ги раздвижил и чакам да взема главина и да видя дали ще започне да излъсква диска и отвътре.Има ли друга причина да опира само едната накладка?
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с задна главина и спирачен диск
Collapse
X
-
задните дискове, много трудно ще ги излъскаш! трябва да натовариш яко колата отзад, за да отвори кантара задните магистрали напълноаз ползвах евтин варянт на задни главини окол 70 80 лв бр, за сега съм доволен!.... 1 година ги ползвам вече..... за сега няма проблем... 30 хил съм минал най малко с тях.
поздравиsigpic
Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
FIAT TIPO 1.6 DOHC
-
Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщениеКолега аз съм с абс и нямам кантар на задните колела, всичкото усилие се контролира от гривните на абс които стоят на главините
(аз също съм с абс ама си имам и кантар/регулатор или каквото е там...)sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Колега... така е! прав си, но май новите 156 147 и по новите 145/146 са без оня клапан на задния мост "Кантар" както при нас старите алфи и фиати. Това регулиране идва от самата абс конзола отпред, но си мисля че все пак трябва да има някакъвя датчик потенциометър на задният мост и на щангата, която да дава информация на тази АБС конзола дали колата е натоварена или не? някой Колега, който знае ще каже!
Поздравиsigpic
FIAT TIPO 1.6 DOHC
Comment
-
Евтина част е много общо понятие, кажи марка да ти кажа става ли за нещо!Цената не е ориентир, спокойно може да си купи човек нещо по-скъпо и по-боклукчаво.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Добре де,, как знае дали колата е натоварена или не??? как раззбределя усилие на задните и предните колелета ?? или еднакво усилие навсякъде и ако заковат задните включва абс! малко не ми се връзва!sigpic
FIAT TIPO 1.6 DOHC
Comment
-
то винаги само се намаля усилието към задния мост. в случая нищо не следи колко е натоварена колата. като почнат да блокират задните колела абс-а намаля усилието.
специално тоя абс може да контролира всяко колело отделно и сензорите му са по-прецизни - магнитна гривна и хол датчик.
реално спирането на задницата по този начин е по-добро, но ако се случи абс-а да запише грешка и да се изключи с ебд-то , усилието към 4-те колела става еднакво и почват едни хубави блокажи и въртелиточка
Comment
-
Вече съм с новата главина марката е ОМ & CAR не съм чувал тази марка до сега.В магазина ме предупредиха че не е качествена за това и цената им беше само 60 лева с гривната на абс,но ми стана интересно че е произведена в Италия.Изникна още един въпрос по време на монтажа трябва ли да се сложи грес в самата главина след като лагерите са капсуловани или те си имат достатъчно в тях ?
Comment
Comment